Cel mai mic preț pentru Anatomia cenzurii. Comunizarea presei din Romania 1944-1947 - Mihaela Teodor

Despre carte

Descrierea cărții

Mai multe despre cartea ”Anatomia cenzurii. Comunizarea presei din Romania 1944-1947 - Mihaela Teodor”

Anatomia cenzurii. Comunizarea presei din Romania 1944-1947 - Monografie Aceste normative, cu un caracter general, au complicat si mai mult procesul de cenzurare, dand frecvent ocazia cenzorilor de a retine cu si mult mai multa usurinta articole de interes general, pe langa cele cu caracter politic. Nu se admiteau spre publicare decat comunicatele oficiale privind situatia economica a populatiei, presa ajungand astfel sa vehiculeze o "non-actualitate”. Intregii prese i se cerea sa adere la „adevarurile oficiale” si in cazul in care nu o facea sa nu-si manifeste indoiala, sa nu exprime comparatii si, mai ales, sa nu critice. In paralel structurile de propaganda de stat si de partid trebuiau sa popularizeze "marile realizari ale guvernului" si ajutorul consistent acordat Romaniei de catre Uniunea Sovietica, pentru depasirea problemelor economice. Dar sa fie trecute sub tacere ajutoarele venite de la aliatii anglo-americani, teme propagandistice care reflectau interesele celor care controlau mijloacele de comunicare. Incalcand noile normative, ziarele riscau suspendarea si chiar suprimarea pe motivul publicarii unor "stiri alarmiste”.

alternative

Vrei să citești cartea Anatomia cenzurii. Comunizarea presei din Romania 1944-1947 - Mihaela Teodor în format PDF? Mai gândește-te puțin...

Trebuie să știi că site-ul plinuldecarti.ro nu distribuie cărți integrale în format PDF, ci doar PDF-uri conținând câteva pagini ale cărților puse la dispoziție de cei care au muncit din greu la carte. Da, s-a muncit din greu la fiecare dintre cele 492 pagini. Atunci când vei descărca cartea integrală Anatomia cenzurii. Comunizarea presei din Romania 1944-1947 - Mihaela Teodor în format PDF în telefonul sau calculatorul tău, de pe orice site online, practic nu doar că faci o ilegalitate, dar nici nu îți arăți aprecierea față de munca autorului cărții, Mihaela Teodor. Respectă-le munca și cumpără cartea dintr-o librările, la cel mai mic preț.