Cel mai mic preț pentru Raspunderea juridica a notarului public in context national si european - Ionut-Alexandru Toader

Despre carte

Descrierea cărții

Mai multe despre cartea ”Raspunderea juridica a notarului public in context national si european - Ionut-Alexandru Toader”

Raspunderea juridica a notarului public in context national si european reprezinta teza de doctorat autorului, ca rezultat al cercetarii doctorale incheiate in anul 2016. Dintre toate formele de raspundere juridica ce pot fi antrenate fata de notarul public - disciplinara, patrimoniala si penala, in lucrarea de fata cel mai mult spatiu de analiza este alocat raspunderii penale, cea mai severa forma a raspunderii juridice.   Sunt analizate toate infractiunile care pot fi savarsite de notarii publici, in exercitarea profesiei - de la divulgarea secretului profesional si sustragerea ori distrugerea de inscrisuri pana la evaziunea fiscala si spalarea banilor. La fiecare infractiune, sunt punctate elementele specifice activitatii notariale, desprinse din examinarea doctrinei de specialitate, a jurisprudentei, inclusiv a jurisprudentei constitutionale.   Studiul de drept comparat realizat in ultima parte a lucrarii evidentiata faptul ca toate statele ale caror legislatii notariale au fost supuse analizei acorda atentie deosebita aproximativ acelorasi categorii de probleme pe care le intalnim si in legislatia romana: acces in profesie, interdictii si incompatibilitati, statutul de functionar public al notarului, conflictul de interese, secretul profesional, formele de raspundere, dar si garantiile oferite acestor profesionisti ai dreptului in fata eventualelor masuri abuzive.   Avand in vedere cerinta academica ca teza de doctorat sa fie publicata in forma in care ea a fost sustinuta, facem cuvenita precizare ca toate articolele din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 la care s-a facut referinta in prezenta lucrare sunt cele din versiunea legii republicate in anul 2014. Cu toate ca, intre timp, legea a mai fost republicata in M. Of. nr. 237 din 19 martie 2018, niciunul dintre textele analizate in carte nu a suferit vreo modificare de fond, asa incat aceasta poate fi considerata in deplina actualitate.

alternative

Vrei să citești cartea Raspunderea juridica a notarului public in context national si european - Ionut-Alexandru Toader în format PDF? Mai gândește-te puțin...

Trebuie să știi că site-ul plinuldecarti.ro nu distribuie cărți integrale în format PDF, ci doar PDF-uri conținând câteva pagini ale cărților puse la dispoziție de cei care au muncit din greu la carte. Da, s-a muncit din greu la fiecare dintre cele 232 pagini. Atunci când vei descărca cartea integrală Raspunderea juridica a notarului public in context national si european - Ionut-Alexandru Toader în format PDF în telefonul sau calculatorul tău, de pe orice site online, practic nu doar că faci o ilegalitate, dar nici nu îți arăți aprecierea față de munca autorului cărții, Ionut-Alexandru Toader. Respectă-le munca și cumpără cartea dintr-o librările, la cel mai mic preț.